Nacionalna agencija za regionalni razvoj

U ponedeljak, 28. februara, Nacionalna agencija za regionalni razvoj objavila je javni poziv za Program podrške razvoju malih i srednjih preduzeća (MSP) i preduzetnika čiji je cilj jačanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća i preduzetnika.

Bespovratna sredstva će se odobravati za:

  • Uređenje poslovanja u skladu sa zahtevima međunarodnih standarda kvaliteta (standardizacija, sertifikacija, resertifikacija, znak kvaliteta);
  • Poboljšanje postojećih i razvoj novih tehnoloških procesa, proizvoda i usluga (testiranje novih proizvoda, novi dizajn proizvoda i ambalaže,  izrada i implementacija specijalizovanog softvera, elektronska prezentacija i sl.);
  • Edukacija menadžmenta i zaposlenih kroz specijalizovane obuke.

Pravo na dodelu sredstava imaju mala i srednja preduzeća i preduzetnici, koji se bave proizvodnjom ili pružanjem usluga, a koja ispunjavaju sledeće uslove:

  • Da su u većinskom domaćem privatnom vlasništvu i da su registrovana na teritoriji Republike Srbije;
  • Da uspešno posluju prethodne dve godine i vode poslovne knjige po sistemu dvojnog knjigovodstva;
  • Da su izmirili obaveze po osnovu poreza i doprinosa;
  • Da u ovoj godini nisu po istom osnovu koristili podsticajna sredstva drugih državnih institucija.

Sredstva se dodeljuju u iznosu od 50.000,00 do 500.000,00 dinara. Agencija će na osnovu ugovora sa preduzećem/radnjom refundirati iznos do 50% od ukupnog iznosa projekta bez PDV-a. Ukupna raspoloživa sredstva za realizaciju Programa iznose 60.000.000,00 dinara.

Uputstvo, prijava i drugi prateći obrasci dostupni su na sajtu Nacionalne agencije za regionalni razvoj i u štampanom obliku u u našim prostorijama.

Ukoliko imate neke nedoumice ili su Vam potrebne dodatne informacije možete se obratiti stručnom timu Eurostandarda koji Vam svakodnevno stoji na raspolaganju.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.